De invloed van Muziek in de Tandheelkunde op Mondgezondheid en Tandheelkundige behandelingen
Muziek doet veel met ons gevoel, het is emotie die musici en muziekliefhebbers zullen beamen. Vrolijke muziek kan ons blij en actief maken, terwijl stemmige muziek ons melancholisch kan stemmen. Muziek is een belangrijk onderdeel van ons leven, zelfs in de tandartspraktijk kan het een rol spelen in de wachtkamer en behandelkamer om je af te leiden en te helpen ontspannen.
In Nederland zijn er veel musici, maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat een tandheelkundige behandeling invloed kan hebben op het zingen of bespelen van een blaasinstrument? Mond- en gebitsklachten kunnen ook ontstaan door musiceren. Het is goed om te weten dat je tandarts je hierover kan adviseren.
Binnenkort vindt het congres Muziek in de Tandheelkunde plaats, waar alle aspecten van muziek en mondgezondheid worden besproken. Dit initiatief zal veel mensen interesseren, dus wellicht kan je je tandarts attenderen op dit congres voor dentale zorgverleners!
**Congres Muziek in de tandheelkunde, mondgezondheid en tandheelkundige behandelingen**
Op zaterdag 3 juli 2021 wordt het congres 'Muziek in de tandheelkunde' gehouden in de RAI Amsterdam. Dit congres is bedoeld voor tandartsen en mondhygiënisten met interesse in muziek. Met lezingen en workshops van experts op het gebied van muziek en tandheelkunde, zoals Erik Scherder, dr. Ghizlane Aarab, prof. dr. Corine Visscher en drs. Wendy Knibbe. Het belooft een leerzame dag te worden met een mooi muzikaal programma.
**Over de congresdag**
Veel musici maken zich zorgen over veranderingen in de mond en kaak als gevolg van tandheelkundige behandelingen, en de mogelijke invloed op hun muzikale prestaties. Tijdens het congres 'Muziek in de tandheelkunde' wordt hier dieper op ingegaan, samen met prachtige muziek die zal worden uitgevoerd. Voor meer informatie en aanmelden, bezoek [hier](https://acta-dental-education.foleon.com/ade/qp-congres-muziek-in-de-tandheelkunde/intro/).